Action Beat – SUB071, Leiden, 18/04/11 (Dutch language)

De spanning stijgt als het tl-licht uitgaat en de band losgaat. De drummachine komt op gang soms strak met 3 man sterk in dezelfde maat en soms juist niet. Toch vormt het een eenheid die niet meer is te stoppen. Dat samen met de gitaristen die hun plekjes veroveren op elkaar op de kleine vierkante meters.

De spanning stijgt als het tl-licht uitgaat en de band losgaat. De drummachine komt op gang soms strak met 3 man sterk in dezelfde maat en soms juist niet. Toch vormt het een eenheid die niet meer is te stoppen. Dat samen met de gitaristen die hun plekjes veroveren op elkaar op de kleine vierkante meters.

De SUB071 staat bekend als de kleinste zaal van Leiden (en omstreken) dus als er dan een band als Action Beat op de agenda verschijnt zijn mensen beetje in de war. De oplossing is snel gevonden door de avond op de splitsen in een SUB071 en UP071 programma.

Beneden gaan we van start met de anarcho/ska/punk Spanner uit Bristol. De jongens brengen  hun politieke teksten voorzien van vrolijke ska/punk beats. Hierdoor komt de boodschap over komt iedereen al goed in de stemming. Niet veel meegekregen van de band omdat ik snel even ging kijken of ook boven alles klaarstond voor het vervolg.
 

Als je bovenaan de trap staat zie je al snel dat er iets speciaals gaat gebeuren. De aanblik van de 3 drums en daarachter een klein muurtje van versterkers zorgt ervoor dat je toch even controleerd of je die oordopjes niet ben vergeten. Alles stond klaar en na de toegift beneden stroomt iedereen naar boven en vormt een cirkel om de band. De spanning stijgt als het tl-licht uitgaat en de band losgaat. De drummachine komt op gang soms strak met 3 man sterk in dezelfde maat en soms juist niet. Toch vormt het een eenheid die niet meer is te stoppen. Dat samen met de gitaristen die hun plekjes veroveren op elkaar op de kleine vierkante meters.

Het geluid is stevig maar zeker niet overdreven hard. Daarnaast is echt een machine die met melodie hun nummers brengt. Het is geen losgeslagen jamsessie van een groep jonge honden nee het is een rockbeest dat Leiden laat zien dat zelf op een suffe maandagavond je helemaal los mag gaan. Na een dik uur komt de stoomtrein tot stilstand en hangen de drummers uitgeput naast de kruk het is op, klaar en tijd voor applaus. Dat is er zeker en ook de verbazing op de gezichten die het een blik willen geven wat ze net hebben meegemaakt. Heerlijk!

 

Als de vraag komt of de nieuwe plaat er ook is rent een van de bandleden snel naar de auto want de merch lag nog op de achterbank. Ach ja als je zoveel spullen moet sjouwen vergeet je nogwel eens wat.

 

http://www.myspace.com/spannersintheworks

http://www.myspace.com/actionbeat